Mini, în scădere maximă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Criza din industria auto loveşte şi în autoturismul "icoana" a industriei britanice de automobile. Chiar dacă vânzările în România sunt insignifiante pentru producătorul britanic, Mini nu mai are cerere nici la noi pe piaţă. Vânzările au înregistrat o scădere de 73% după primele cinci luni, comparativ cu perioada similară a anului trecut, fiind comercializate, de la 1 ianuarie până în prezent, numai 26 de unităţi.

În primele cinci luni din 2008 au fost comercializate 97 unităţi ale mărcii Mini.În ultimii cinci ani, în România au fost comercializate 707 unităţi.

Automobile Bavaria este dealer exclusiv Mini în România. Autoturismele Mini sunt vândute în România din 2001, de când marca britanică a intrat în portofoliul BMW Group, iar Automobile Bavaria, care la momentul respectiv era importatorul local al BMW, l-a preluat cum a făcut de-a lungul timpului cu toate mărcile care au aparţinut producătorului.

BMW a produs, la 6 iulie, la uzina Mini din Oxfordshire modelul aniversar Clubman de culoare roşie, marcând astfel maşina cu numărul 1.500.000 de când compania britanică a intrat în portofoliul grupului bavcarez. Din 1959, de la lansarea pe piaţă şi până la preluarea de către BMW, Mini a fost comercializat în 5,3 milioane exemplare
 

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite