Minerii din Chile vor părăsi spitalul până duminică / „Ne gândeam că nu mai avem niciun viitor“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce, aseară, trei mineri chilieni au părăsit deja spitalul în care au fost internaţi după ce au fost salvaţi, urmează ca şi restul de 30 de oameni să părăsească spitalul în cursul acestei zile şi al zilei de mâine.

Doctorii spitalului în care au fost internaţi „Cei 33“ (după cum au fost denumiţi minerii), au precizat că, până duminică, fiecare miner va putea fi alături de familie, în propriul cămin. „Pacienţii au răspuns foarte bine tratamentului, probabil că astăzi vor fi externaţi mai mulţi. Până duminică, minerii vor fi acasă“, a spus doctorul Jorge Montes.

Unul dintre cei 30 de mineri rămaşi încă în spital, Richard Villarroel, a vorbit cu jurnaliştii şi le-a precizat acestora că nevasta sa este însărcinată şi că i-a fost teamă că nu ar putea să-şi vadă niciodată copilul. „Cel mai greu a fost să stăm fără mâncare. Am slăbit 12 kilograme. Ne gândeam că probabil nu mai avem niciun viitor. Cel mai frică mi-a fost de faptul că nu o să-mi văd niciodată copilul“, a spus acesta.

Preşedintele chilian Sebastian Pinera a declarat, în cursul zilei de ieri, că, în urma acestui accident, Chile este o ţară mai unită şi mai puternică. În plus, el s-a arătat foarte fericit că finalul acţiunii de salvare nu a fost unul tragic. „Chile este acum o ţară mult mai puternică şi mult mai unită, dar şi o ţară mult mai respectată în lume. Suntem foarte fericiţi că această poveste nu a avut un final tragic“, a precizat preşedintele Pinera.

Minerii Juan Illanes, Edison Pena şi Carlos Mamani au părăsit aseară, conform CNN, spitalul în care au fost internaţi, fiind aşteptaţi la ieşire de o dubiţă roşie, în care se aflau membrii familiilor acestora.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite