VIDEO Minerii chilieni, la un pas de lumină

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un prim puţ de evacuare a ajuns la cei 33 de ortaci blocaţi, de la începutul lui august, în mina San Jose din nordul Chile. Peste doar câteva zile, minerii vor fi scoşi unul câte unul  cu ajutorul unor capsule de salvare. Familiile lor, dar şi întreaga ţară stau cu sufletul la gură.

VEZI VIDEO AICI!

Utilajele care „sfredelesc" pământul pentru a ajunge la cei 33 de mineri rămaşi în adâncuri au pătruns, ieri, până la galeria unde aceştia rezistă de mai bine de 65 de zile. Din ziua fatidică de 5 august, la locul cumplitului accident (mina San Jose din deşertul chilian Atacama, nord) are loc un adevărat pelerinaj.

În afară de rudele, familiile şi prietenii ortacilor prinşi sub pământ, acolo au venit persoane din toate zonele şi mesaje de încurajare din toată lumea.

Acum două zile, minerii au primit ochelari speciali de protecţie care le vor permite să privească, din nou, lumina soarelui fără să aibă probleme ulterioare oculare după cele peste două luni petrecute în întuneric. Acesta ar fi principalul risc medical la care sunt expuşi cei 33 de bărbaţi când vor fi scoşi la suprafaţă, dar există şi posibilitatea unor eventuale infecţii şi a unui stres posttraumatic, avertizează medicii.

Tricouri Real Madrid

Fotbaliştii celebrei echipe Real Madrid le-au pregătit celor 33 de ortaci tricouri imprimate cu mesajul „Curaj minerilor" şi semnate de fiecare jucător în parte. Ineditul cadou le va fi oferit de primarul oraşului Santiago de Chile. De asemenea, minerii sunt aşteptaţi la Bernabeu pentru a asista la un meci al echipei Real Madrid.

image
În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite