Miliardarul rus Mihail Prohorov a rămas fără partid

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prohorov a fost destituit din postul de lider al formaţiunii Cauza Dreaptă şi-l acuză pe preşedintele Dmitri Medvedev că încearcă să preia controlul partidului.


După această păţanie, miliardarul rus Mihail Prohorov a declarat că niciun partid care ia parte la campania electorală nu corespunde viziunilor sale politice şi le-a propus adepţilor săi să formeze o nouă formaţiune politică.

„Mi-am rezervat 7-10 zile pentru a analiza situaţia", a declarat el, citat de agenţia Ria Novosti, subliniind că nu exclude să candideze la alegerile prezidenţiale din 2012.

Miercuri, în prima zi a congresului partidului Cauza Dreaptă, de orientare liberală, Prohorov a acuzat membri ai Administraţiei prezidenţiale ruse că încearcă să destabilizeze partidul şi să-i preia controlul. Miliardarul a devenit liderul acestei formaţiuni la 25 iunie.

Totodată, Comisia Electorală Centrală a Rusiei a comunicat că această nouă formaţiune pe care vrea să o înfiinţeze Prohorov nu va putea participa la viitoarele alegeri din Duma de Stat, deoarece lista de partide participante în cursa electorală a fost deja alcătuită.

Averea lui Prohorov a fost estimată de revista „Forbes" la 18 miliarde de dolari, fiind al doilea cel mai bogat om din Rusia.

Vezi pe forbes.ro cu ce om de afaceri român este partener de business Prohorov

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite