Miliardarul aventurier Steve Fossett, dat dispărut în Nevada

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Echipele americane de salvare îşi păstrează optimismul, deoarece nu au primit semnale clare de accident Goana după recorduri s-a sfârşit tragic. Aventurierul miliardar american, colecţionar

Echipele americane de salvare îşi păstrează optimismul, deoarece nu au primit semnale clare de accident

Goana după recorduri s-a sfârşit tragic. Aventurierul miliardar american, colecţionar de recorduri, bine cunoscut pentru zborurile sale solitare în jurul globului pământesc şi în balon, este căutat în vestul deşertului Nevada, după ce a dispărut la bordul unui aparat monomotor, anunţă presa internaţională.

"Familia lui Steve Fossett ne-a anunţat luni seara că nu s-a întors, aşa cum era prevăzut, după ce a decolat de pe o pistă privată a unui ranch din Yerington, Nevada, la bordul unui mic avion Bellanca", a declarat purtătorul de cuvânt al aviaţiei civile americane, Les Dorr.

"Până acum nu am primit semnalul provenit de la o baliză care se declanşează, în mod normal, în caz de accident şi poate fi reperată prin satelit", a adăugat acesta. Fossett nu şi-a comunicat planul de zbor, ceea ce ar putea să complice localizarea sa.

Circa şase echipe s-au lansat în căutarea micului avion alb şi albastru, la bordul a 13 aparate, a subliniat purtătoarea de cuvânt a patrulei aeriene civile, Cyntia Ryan. Dar zona căutărilor se întinde pe sute de kiolmetri pătraţi de deşert.

Plecat luni dimineaţă, în jurul orei 9.00 (ora locală), Fossett trebuia să se întoarcă în jurul prânzului. Carburant avea mai mult decât îi era necesar. Miliardarul intenţiona să atingă un record de viteză la bordul unui vehicul terestru şi căuta să repereze locuri pentru a putea să se antreneze, cum ar fi funduri de lacuri secate.
"Forţă a naturii", care poate străbate deşertul pe jos

Miliardarul britanic Richard Branson, împreună cu care a încercat în mai multe rânduri să facă turul lumii în balon, este convins că Fossett aşteaptă undeva lângă avionul său să-l caute cineva. Un alt prieten al dispărutului, elveţianul Bertrand Piccard, este convins că temerarul Steve Fossett nu putea să dispară cu un mic avion monomotor aproape banal.

A avut, probabil, o problemă tehnică. Piccard îl consideră "o forţă a naturii", care este în stare să străbată 100 de kilometri pe jos în deşert. Căutările pentru găsirea miliardarului au fost întrerupte marţi noaptea. În cursul zilei de marţi, echipele de salvare l-au căutat pe o mare întindere a terenului accidentat din jurul ranch-ului de unde a decolat, dar nu au reuşit să obţină niciun indiciu care să le ajute să-l descopere.

În pofida insucceselor, căutările au fost reluate ieri sub semnul optimismului. Elicoptere şi avioane aparţinând Naval Air Station Fallon, Nevada Air National Guard şi Nevada Air National Guard s-au alăturat pentru operaţiunile de căutare. Autorităţile analizează informaţii obţinute cu ajutorul radarelor pentru a da de urma lui Fossett.

Peste 100 de recorduri la activ

În vârstă de 63 de ani, Steve Fossett deţine mai mult de 100 de recorduri la cinci discipline sportive, dintre care circa 60 sunt încă valabile. A obţinut recorduri cu avionul, vaporul şi balonul. Dar turul lumii de unul singur în balon i-a adus celebritatea mondială. În 2002 şi în 2006 a parcurs 42.000 de kilometri cu avionul, solitar şi fără escală.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite