Mii de ruşi au sărbătorit în capitala rusă, scandând "Trăiască Moscova! Trăiască Rusia!"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sub genericul "Cel mai bun oraş din lume!", mii de moscoviţi au sărbătorit, sâmbătă, cu fast, 865 de ani de la fondarea capitalei Rusiei, Moscova.

Manifestaţiile cu ocazia împlinirii a 865 de ani de la fondarea Moscovei continuă şi astăzi, relatează Publika. Md.

Asta după ce sâmbătă mii de persoane, dansatori şi membri ai mai multor orchestre militare au defilat pe străzile din capitala Rusiei. În metropolă au avut loc aproximativ 600 de manifestaţii, iar în jur de 7.000 de oameni au urmărit spectacolul din tribune.

Artişti îmbrăcaţi în costume tradiţionale carnavalului din Brazilia au colorat atmosfera pe bulevardul Saharov din Moscova.

"Cred că este o sărbătoare extraordinară. Le urez locuitorilor Moscovei tot ce e mai bun. Este un oraş minunat pe care îl iubesc", a afirmat o locuitoare a Moscovei.

"Mi-aş dori să văd mai mulţi oameni relaxaţi care nu îşi ascund emoţiile, pentru că ceea ce se întâmplă aici e minunat", a adăugat o altă femeie.

Potrivit presei ruseşti, cheltuielile pentru organizarea ceremoniilor ajung la 160 de milioane de ruble ruseşti. De la eveniment nu au lipsit preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, patriarhul Kiril, dar şi primarul Moscovei, Serghei Sobianin, care a ţinut un discurs de felicitare.

"Este aniversarea oraşului nostru iubit, Moscova. Felicitări cu ocazia zilei oraşului, dragi locuitori ai Moscovei. Trăiască Moscova! Trăiască Rusia!", a declarat primarul Moscovei, Serghei Sobianin.

Seara s-a încheiat cu un grandios foc de artificii în Piaţa Roşie.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite