Mii de dosare despre abuzuri sexuale în rândul cercetaşilor, difuzate în SUA prin ordinul justiţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mii de pagini de "dosare ale perversiunii", care oferă detalii despre decenii de abuzuri sexuale în cadrul cercetaşilor (scouts) americani au fost postate online joi, însă avocaţii victimelor apreciază că este necesar să continue eforturile, relatează AFP.

Documentele, anterior clasate confidenţiale, care dezvăluie presupuse abuzuri sexuale comise de aproximativ 1.200 de cercetaşi-şefi în perioada 1965-1985, au fost publicate din ordinul Curţii Superioare a statului Oregon (vest).

"Ceea ce arată aceste dosare (...) este durerea şi suferinţa a mii" de cercetaşi, a declarat avocatul Paul Mones, prezentând documentele într-o conferinţă de presă.
Fiecare adult suspectat abuza în medie între cinci şi 25 de cercetaşi. "Ştim că numărul (victimelor) este de ordinul miilor, iar majoritatea acestor persoane nu vor spune niciodată nimic", a declarat avocatul.

Într-o reacţie după difuzarea dosarelor, şeful Boy Scouts of America Wayne Perry a prezentat din nou scuze victimelor.

"Au existat situaţii în care unele persoane au profitat de poziţia lor (...) pentru a supune violenţei copii, iar în anumite cazuri răspunsul nostru la aceste incidente şi eforturile noastre de a-i proteja pe tineri au fost, în mod clar, insuficiente, inadecvate sau incorecte", a declarat el.

"Faţă de situaţia în care persoane implicate în în această activitate au eşuat în misiunea lor de proteja sau, şi mai rău, le-au făcut rău copiilor, prezentăm cele mai profunde şi sincere scuze victimelor şi familiilor lor", a adăugat el.

Avocatul victimelor a recunoscut că "cercetaşii au înregistrat unele progrese", dar apreciază că "rămâne să fie depuse eforturi".

El vrea ca cercetaşii să "înţeleagă cum acţionează pedofilii şi cum se infiltrează violatori de copii în organizaţii de tineret".

Mişcarea, care a încercat să păstreze aceste dosare confidenţiale şi din cadrul căreia unii oficiali au fost deja condamnaţi, s-ar putea confrunta cu un nou val de procese.

Fondată în 1910, mişcarea numără aproximativ patru milioane de membri - adulţi şi tineri - şi organizează activităţi în aer liber pentru băieţi cu vârste cuprinse între 7 şi 21 de ani.

În iulie, Boy Scouts of America a reiterat interdicţia ca homosexualii să îşi facă cunoscută orientarea sexuală în cadrul organizaţiei.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite