Mii de paşapoarte britanice, furate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Circa 3.000 de paşapoarte britanice în alb au fost furate în cursul unui atac asupra dubei care transporta documentele respective. Ministerul de Externe britanic a anunţat că actele au fost

Circa 3.000 de paşapoarte britanice în alb au fost furate în cursul unui atac asupra dubei care transporta documentele respective. Ministerul de Externe britanic a anunţat că actele au fost sustrase în timp ce erau transportate din nordul Angliei către o bază a Royal Air Force, situată în apropiere de Londra.

Paşapoartele în alb şi autocolantele de viză care se aflau în maşina atacată de hoţi urmau să fie trimise în străinătate pentru a fi distribuite ambasadelor britanice, relatează AP.

Serviciul britanic de paşapoarte a afirmat că cipurile cu care erau prevăzute documentele, care stochează date personale şi biometrice, nu erau activate şi, prin urmare, paşapoartele nu pot fi utilizate.

Totuşi experţii din poliţie au avertizat că infractorii vor putea folosi documentele pentru a se identifica şi pentru a călători în ţări unde nu se foloseşte tehnologia electronică.

Tom Craig, fost expert la Scotland Yard, a declarat pentru BBC că infractorii îşi pot adăuga datele biometrice şi apoi pot folosi paşapoartele pentru a înfiinţa conturi bancare sau pentru a obţine un job. Poliţia din Manchester investighează incidentul.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite