Michelle Obama admite că alegerile prezidenţiale "se vor juca la câteva mii de voturi"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prima Doamnă a Statelor Unite, Michelle Obama, a încercat joi să stimuleze femeiele, afirmând în ultima zi a covenţiei democrate că alegerile prezidenţiale din 6 noiembrie "s-ar putea juca la câteva mii de voturi într-un singur stat cheie", relatează AFP.

"Barack (Obama) a spus că această alegere va fi chiar mai strânsă decât ultima. Toate alegerile sunt strânse în această ţară, dar aceasta de acum s-ar putea juca la câteva mii de voturi într-un singur stat cheie", a afirmat ea în faţa grupului de femei democrate la convenţia de la Charlotte în Carolina de Nord (sud-estul Statelor Unite).

"Noi nu avem nici o secundă de pierdut", a continuat ea, îndemnând participantele să "muncească mai mult ca niciodată" la realegerea soţului său. "Noi avem nevoie de fiecare dintre voi, în toate zilele până la 6 noiembrie".

Media ultimelor sondaje naţionale îl arată pe Barack Obama la egalitate cu rivalul său republican Mitt Romney. Dar avansul democratului s-a diminuat în statele cheie susceptibile să influenţeze rezultatul alegerilor prezidenţiale.

În afară de participare, votul femeilor este esenţial pentru preşedintele în exerciţiu, care a obţinut 56 la sută din votul feminin în 2008.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite