Mezinul lui bin Laden face un apel "poetic" la distrugerea Americii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Hamza bin Laden, fiul în vârstă de 16 ani al liderului al-Qaida, Osama bin Laden, moşteneşte ideologia islamistă a tatălui său, transpusă într-o poezie în care face apel la distrugerea

Hamza bin Laden, fiul în vârstă de 16 ani al liderului al-Qaida, Osama bin Laden, moşteneşte ideologia islamistă a tatălui său, transpusă într-o poezie în care face apel la distrugerea Marii Britanii şi a Statelor Unite. Hamza, poreclit deja "prinţul terorii", îndeamnă în versurile sale la distrugerea aliaţilor SUA.

"Acceleraţi distrugerea Americii, Marii Britanii, Franţei şi Danemarcei", îndeamnă într-unul din versurile sale fiul liderului al-Qaida."Doamne, recompensează-i pe luptătorii care lovesc necredincioşii şi trădătorii. Doamne, călăuzeşte tinerii naţiunii islamice şi ajută-i în planurile lor de luptă", sună alt vers.

La comemorarea atentatelor

"Doamne, fii mulţumit de cei care vor să lupte pentru jihad şi orbeşte-i pe cei care îi supraveghează şi care vor să îi captureze", mai scrie Hamza. Versurile, compuse de cel mai mic din cei 18 copii ai liderului terorist, au fost postate pe un site extremist cu ocazia comemorării a trei ani de la atentatele comise la 7 iulie la Londra, soldate cu 52 de morţi.

Poezia, recitată, probabil, chiar de Hamza bin Laden, este însoţită de o scurtă înregistrare video ce prezintă imagini mai vechi cu tatăl său. Hamza, care se bănuieşte că s-ar ascunde în zona muntoasă de la graniţa afgano-pakistaneză, este singurul fiu pe care bin Laden l-a avut cu soţia sa de origine saudită.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite