Adevărul despre 2012: Mexicul va spune omenirii adevăratele predicţii mayaşe, ascunse timp de 80 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Guvernul Mexican va declasifica adevăratele informaţii pe care le-au lăsat mayaşii despre viitorul omenirii.

Este vorba de secrete de stat clasificate "top secret", pe care Guvernul mexican le ţine ascunse de 80 de ani, majoritatea fiind descoperiri secrete ale arheologilor. Informaţiile vor apărea într-un documentar intitulat "Revelaţiile civilizaţiei Maya despre 2012 şi viitor".

"Pot să spun doar că Guvernul Mexicului se pregăteşte să spună umanităţii lucruri cruciale pentru planetă", a spus producătorul filmului, filmului, Julia Levy, care a aflat de informaţiile secrete de la fostul preşedinte al Mexicului, Vicente Fox şi i-a luat patru ani să primească OK-ul pentru publicarea lor de la actualul preşedinte mexican, Felipe Calderon.

"Ceea ce vom publica este foarte important pentru întreaga umanitate. Informaţiile au fost ascunse timp de 80 de ani şi acum este important ca oamenii să înţeleagă ce va urma şi care vor fi consecinţele pentru noi toţi", a spus ea, citată de The Wrap.

Filmul este programat să apară în toamna lui 2012. Realizatorii au refuzat să ofere detalii cu privire la documentele desecretizate, precizând doar că vor exista surprize uriaşe. Finalul calendarului Maya este 21 decembrie 2012, fapt care a determinat apariţia multor speculaţii privind un posibil sfârşit al lumii, provocat de cutremure, erupţii vulcanice sau glaciaţiune.

Un zeu al războiului va coborî pe Pământ

Arheologul Mexican Jose Huchim a spus că niciuna dintre interpretările "occidentale" ale altor inscripţii maya nu exprimă "ceea ce cred mayaşii" despre 2012. "În modul de gândire al civilizaţiei Maya, acesta este doar un ciclu care se încheie, ei nu s-au gândit niciodată la această zi ca la o dată catastrofică", a explicat savantul mexican, arheolog la Institutul Naţional de Antropologie şi Istorie (INAH) din Mexic.

"Ceea ce reprezentanţii maya au prevăzut pentru această dată este faptul că un zeu al războiului va coborî pe Pământ, însă fără să implice deloc sfârşitul lumii", a confirmat Guillermo Bernal de la Centrul de studii maya de la Universitatea naţională autonomă din Mexic (UNAM).

Calendarul maya are 13 cicluri de câte 144.000 de zile, iar ciclul actual se încheie pe 21 decembrie 2012.

"Însă acest lucru nu înseamnă sfârşitul lumii. Urmează al 14-lea ciclu, măsurarea timpului continuă. De exemplu, în localitatea Palenque (sit arheologic din sud-estul Mexicului, n.r.) există o stelă care citează o dată mult mai îndepărtată în viitor: aniversarea unui conducător al acestui oraş maya - anul 4.772, potrivit calendarului nostru roman", a declarat Guillermo Bernal.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite