Mesaje de ameninţare, la şcoala evreiască din Toulouse

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şcoala evreiască Ozar Hatorah din Toulouse, unde trei copii şi profesorul lor au fost ucişi cu sânge rece, într-un recent atac care îngrozit Franţa, continuă să primească mesaje de ameninţare, potrivit AFP.

Administraţia şcolii a sesizat deja forţele de ordine şi organele de justiţie în vederea suplimentării măsurilor de securitate în perimetrul acestei instituţii de învăţământ.

Un procuror din Toulouse a declarat miercuri că poliţia are ordin să ancheteze toate aceste ameninţări cu răzbunarea.

E-mailul şcolii abundă de mesaje care cheamă la uciderea evreilor şi asociază atacul din 21 martie cu diferendul israeliano-palestinian.

Teroristul Mohamed Merah, francezul de 23 de ani de origine algeriană, responsabil de uciderea celor patru persoane, între care trei copii la şcoala evreiască din Toulouse, declarase că a vrut să-i răzbune pe copiii palestinieni. Asasinul a fost eliminat de o unitate specială a poliţiei franceze Riad, într-un apartament din Toulouse, după 32 de ore de asediu.

Înainte, Merah a ucis trei militari francezi de origine arabă la Montauban pe motiv că au fost în teatrul de operaţiuni din Afganistan.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite