Mesaj enigmatic al lui Bin Laden către europeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Osama bin Laden a avertizat miercuri Europa că ar trebui să "dea socoteală" pentru caricaturile cu Mahomed publicate în cotidienele daneze, potrivit unui mesaj atribuit liderului al-Qaida de

Osama bin Laden a avertizat miercuri Europa că ar trebui să "dea socoteală" pentru caricaturile cu Mahomed publicate în cotidienele daneze, potrivit unui mesaj atribuit liderului al-Qaida de SITE Intelligence Group, centrul specializat în supravegherea site-urilor islamiste.

Într-un mesaj audio adresat "fiinţelor inteligente" din UE, Bin Laden a declarat că publicarea caricaturilor este o insultă şi o crimă mai gravă decât atunci când forţele occidentale au vizat satele musulmane şi au ucis femei şi copii. Enigmatic, el a adăugat că răspunsul la această insultă va fi ceea ce vede inamicul, nu ceea ce aude.

Ieri, Vaticanul a respins acuzaţiile lui Bin Laden. În februarie, 17 ziare daneze au publicat, în numele libertăţii de expresie, o caricatură a profetului Mohamed realizată de un artist vizat de un proiect de atentat dejucat de poliţie.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite