Mesaj nou cu Bin Laden

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O nouă înregistrare video în care apare liderul reţelei teroriste Al-Qaida, Osama bin Laden (foto), a fost difuzată ieri pe internet, chiar în ziua în care s-au împlinit şase ani de la

O nouă înregistrare video în care apare liderul reţelei teroriste Al-Qaida, Osama bin Laden (foto), a fost difuzată ieri pe internet, chiar în ziua în care s-au împlinit şase ani de la atentatele de la 11 septembrie 2001. În introducere, o voce identificată ca fiind a lui Bin Laden îl elogiază pe Walid al-Shehri, unul dintre teroriştii aflaţi la bordul cursei 11 a American Airlines, ce a lovit turnul de nord al World Trade Center.

Singura dovadă că înregistrarea este relativ nouă este menţionarea uciderii lui Abu Musab al-Zarqawi, un important conducător Al-Qaida, în iunie 2006. Mesajul în limba arabă este însoţit de o subtitrare în limba engleză. Pe casetă apare şi testamentul lui Walid al-Shehri, cel de-al

şaptelea terorist implicat în evenimentele de la 11 septembrie, care lasă posterităţii un mesaj. El îi avertizează pe americani că vor avea soarta Uniunii Sovietice. Vocea şi imaginea lui Bin Laden par similare celor identificate pe o înregistrare video a liderului islamist dată publicităţii săptămâna trecută. Noua înfăţişare a lui Osama a ridicat semne de întrebare în cadrul unei audieri în Senatul american.

De obicei grizonată şi stufoasă, în ultimele două înregistrări barba este tunsă şi vopsită în negru. Un senator republican a lansat ipoteza că schimbarea de imagine ar putea fi un mesaj ascuns pentru membrii Al-Qaida.

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite