Mesaj de la Al-Zawahiri, urmează Bin Laden

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ayman al-Zawahiri, numărul doi Al-Qaida, le-a cerut musulmanilor să lupte în continuare împotriva SUA, chiar dacă americanii au fost învinşi în Irak, Afganistan şi pe alte fronturi de

Ayman al-Zawahiri, numărul doi Al-Qaida, le-a cerut musulmanilor să lupte în continuare împotriva SUA, chiar dacă americanii au fost învinşi în Irak, Afganistan şi pe alte fronturi de luptă. Mesajul apare într-o nouă înregistrare video, postată ieri pe site-ul Al-Shahab.

Un banner amplasat pe acelaşi site anunţă că şi liderul grupării, Osama bin Laden, va difuza în curând un mesaj în care va declara război preşedintelui pakistanez, Pervez Musharraf.

Declaraţiile lui Zawahiri par noi, creierul Al-Qaida solicitându-le pakistanezilor să răzbune uciderea în luna iulie a unui lider care îi susţinea pe talibani. "Armata pakistaneză trebuie să ştie că uciderea lui Abdul Rashid Ghazi şi a susţinătorilor lui, precum şi demolarea moscheii au acoperit de ruşine istoria armatei pakistaneze", a subliniat Zawahiri.

În plus, adjunctul lui Bin Laden a făcut apel pentru susţinerea aripii Al-Qaida din Maghreb, care trebuie "să se debaraseze" de francezii şi spaniolii rămaşi în fostele colonii din Africa de Nord. El le-a transmis musulmanilor din zonă că este de datoria lor să recupereze Andaluzia. Nu este pentru prima dată când strategul grupării teroriste vorbeşte de reislamizarea Spaniei.

Musulmanii radicali consideră că un teritoriu cucerit la un moment dat şi apoi pierdut din diverse motive trebuie să redevină parte a lumii islamice. În înregistrarea video care durează 80 de minute se anunţă că vor avea loc mai multe acţiuni violente în Afganistan, nordul Africii şi regiunea Dafur din Sudan. Mesajul face parte dintr-o campanie de propagandă lansată de Al-Qaida în preajma comemorărilor de la 11 septembrie.

La începutul acestei luni, Bin Laden a difuzat două mesaje, care vor fi urmate de cel anunţat de Al-Shahab. Potrivit site-ului, Al-Qaida, "prin vocea şeicului Osama bin Laden, va declara război tiranului Pervez Musharraf şi armatei sale trădătoare".

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite