Merkel şi Sarkozy îi cheamă pe greci la explicaţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cancelarul german şi preşedintele francez se vor întâlni mâine cu mai mulţi oficiali greci, inclusiv cu premierul George Papandreu, în cadrul unei reuniuni de urgenţă.

Angela Merkel şi Nicolas Sarkozy au înroşit telefoanele astăzi încercând să digere anunţul venit ca un trăsnet de la Atena. Cei doi lideri au reuşit să convoace o întâlnire de urgenţă mâine, unde speră să obţină mai multe răspunsuri de la oficialii greci. Pe lângă premierul Papandreu vor participa ministrul de Finanţe, cel al Afacerilor Externe şi guvernatorul Băncii Centrale.

„Franţa şi Germania să hotărâte să asigure, alături de partenerii lor europeni, implementarea completă în cel mai scurt timp posibil a deciziilor adoptate la summitul de la 27 octombrie, care astăzi sunt mai importante ca niciodată", se arată în comunicatul biroului de presă al preşedintelui francez. „Franţa şi Germania sunt convinse că acest acord va permite Greciei obţinerea unei creşteri durabile", se mai arată în comunicatul care nu pomeneşte niciun cuvinţel despre referendumul anunţat de premierul elen, notează Reuters.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite