Membrii echipajului navei ruseşti care s-a lovit cu un submarin erau beţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Marinarii de pe nava rusescă Doneţ care a intrat în coliziune cu un submarin nuclear în largul Peninsulei Kamceatka erau în stare de ebrietate şi nu au observat semnalele submersibilului.

Potrrivit unei surse din cadrul Comandamentului Flotei Pacificului citată de ziarul „Kommersant" după coliziune, un grup de asalt al Forţelor Navale a urcat la bordul navei. „Membrii echipajului navei, inclusiv căpitanul, erau în stare de ebrietate. Acest lucru explică de ce nu au reacţionat la semnalele submarinului sau la indicaţiile aparetelor de bord", explică sursa citată.

Purtătorul de cuvânt al Comandamentului, Roman Martov, a subliniat că submarinul cu propulsie nucleară Sfântul Gheorghe Biruitorul nu era sub nivelul apei în momentul coliziunii. „Submarinul era la suprafaţă şi avea semnalele luminoase aprinse", a declarat Martov .

Potrivit comandamentului, submersibilul, care are 16 rachete şi un echipaj de 130 de oameni, a fost uşor avariat la cocă, dar coliziunea nu s-a soldat cu victime sau scurgeri radioactive.

Tupolev prăbişit din cauza unui navigator beat

Acest incident cu nu este singular. Zilele trecute, presa rusă scria că un navigator „uşor beat" a provocat, parţial, prăbuşirea avionului Tupolev în nord-vestul Rusiei. În urma tragedie şi-au pierdut viata 44 de persoane, în luna iunie, potrivit unui raport al comisiei de anchetă, citat de agenţia Ria Novosti.

Comisia a arătat că echipajul a decis să „nu mai efectueze încă un tur pentru o noua apropiere înainte de aterizare, în condiţiile în care avionul se afla deja sub altitudinea minimă de siguranţă".

„Subordonarea căpitanului către navigator, care se afla într-o stare de agitaţie şi era uşor beat", a fost unul dintre factorii care au contribuit la acest accident. Analizele au indicat un procent de 0,81% alcool etilic în sângele navigatorului", potrivit raportului.
Avionul companiei RusAir, care venea din Moscova, s-a prăbuşit în timp ce încerca să aterizeze înainte de miezul nopţii, la 20 iunie, pe aeroportul Bessoveţ din Petrozavodsk, capitala republicii ruse Karelia.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite