Membrii OPEC, presaţi să mărească producţia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Presaţi de ţările consumatoare, reprezentanţii OPEC au luat în discuţie, ieri, creşterea producţiei de petrol, în cadrul summitului principalilor producători şi consumatori, desfăşurat

Presaţi de ţările consumatoare, reprezentanţii OPEC au luat în discuţie, ieri, creşterea producţiei de petrol, în cadrul summitului principalilor producători şi consumatori, desfăşurat la Jeddah, în Arabia Saudită.

Summitul, convocat de ţara- gazdă, prima producătoare de petrol pe plan mondial, încearcă să identifice motivele ce stau la baza creşterii preţurilor carburanţilor şi căile de reducere a lor. Preţul petrolului s-a dublat în ultimul an, atingând aproape 140 dolari/baril în această lună. Ţările participante nu sunt de acord în privinţa cauzelor.

În timp ce SUA, primul consumator pe plan mondial, susţin că insuficienţa producţiei este cea care a mărit preţurile, oficialii saudiţi spun că piaţa este aprovizionată suficient, însă preţurile cresc din cauza speculaţiilor şi a investitorilor care doresc să se protejeze împotriva deprecierii dolarului.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite