Megaincendii pe mapamond

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bilanţul acestui weekend indică zeci de morţi şi mii de hectare de pădure distruse de foc Grecia este în stare de şoc, după ce autorităţile au anunţat 44 de morţi, în urma celor

Bilanţul acestui weekend indică zeci de morţi şi mii de hectare de pădure distruse de foc

Grecia este în stare de şoc, după ce autorităţile au anunţat 44 de morţi, în urma celor mai grave incendii de pădure care au afectat ţara în ultimele decenii. Printre victime se numără şi copii.

Starea de urgenţă a fost decretată în departamentele Messenia şi Laconia, din Peloponez, iar premierul Costas Caramanlis a catalogat situaţia drept "o tragedie de proporţii". Oraşul Zahero a suferit cele mai multe pierderi de vieţi omeneşti, autorităţile descoperind în zonă aproximativ 30 de cadavre carbonizate.

Guvernul grec a cerut sprijinul Uniunii Europene în lupta împotriva celor circa 170 de incendii care se înregistrează în întreaga ţară. Incendiile de pe muntele Hymettus, la est de Atena, ajunseseră ieri aproape de oraş, determinând autorităţile să înceapă evacuarea unor locuinţe şi să închidă autostrada către aeroport.

Incendiile fac ravagii şi în Sicilia. Pompierii se luptau ieri cu flăcările izbucnite în pădurea Casaboli, în apropiere de Palermo. Opt persoane şi-au pierdut viaţa luna aceasta în urma incendiilor izbucnite în Italia.

În Brazilia, un incendiu de proporţii a distrus o mare parte a Parcului Naţional Brasilia, situat la periferia capitalei braziliene. Peste 500 de pompieri s-au luptat cu flăcările care au înghiţit circa zece mii de hectare de pădure. Şi în Peru, 400 de pompieri încearcă să ţină flăcările sub control, care au distrus hectare de floră şi fauna.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite