Medvedeva adoră bucătăria italiană

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prima doamnă a Rusiei iubeşte în mod deosebit cultura şi istoria Italiei, despre care susţine că seamănă cu cele ale Rusiei Presa din Peninsulă îi acordă spaţii largi soţiei lui

Prima doamnă a Rusiei iubeşte în mod deosebit cultura şi istoria Italiei, despre care susţine că seamănă cu cele ale Rusiei

Presa din Peninsulă îi acordă spaţii largi soţiei lui Dmitri Medvedev, ales de puţin timp preşedinte al Rusiei. Eleganţa Svetlanei i-a cucerit pe italieni, care sunt de părere că ea reprezintă o îmbinare armonioasă între mondenitate, diplomaţie şi putere. Pasionată de bucătăria italiană, Svetlana este, totodată, o ferventă participantă la carnavalul din oraşul-lagună.

La scurt timp după alegerile prezidenţiale din Rusia, care l-au desemnat pe Dmitri Medvedev viitorul locatar numărul unu al Kremlinului, unele publicaţii mondene din Occident au opinat că Svetlana Medvedeva este o reprezentantă perfectă a clasei politice formată din noii îmbogăţiţi ai Rusiei.

Cu alte cuvinte, că ar fi o parvenită, având doar o spoială de cultură şi bun-gust. Iată însă că, în realitate, lucrurile stau cu totul altfel. După cum o descriu prestigioase publicaţii din Italia, precum "Corriere della Sera" sau "La Stampa", Svetlana Medvedeva, 42 de ani, mamă a unui băiat de 12 ani, este "dezinvoltă, elegantă, cultă, o parteneră de conversaţie încântătoare". Mare admiratoare a culturii din Peninsulă ("ruşii şi italienii au în comun profunzimea adusă de o istorie antică"), prima doamnă a Rusiei patronează, de trei ani, înfrăţirea dintre oraşele Sankt Petersburg şi Milano.

Cumpărături la Milano, carnaval la Veneţia

Publicaţiile italiene au consemnat prezenţa constantă şi discretă a Svetlanei la prezentările de modă de la Milano. În ultimii ani, la sfârşitul lunii septembrie, după "Săptămâna modei", în oraşul italian se organizează o "seară rusească", la care participă (invitaţi de actuala primă doamnă a Rusiei) artişti de marcă precum regizorul Nikita Mihalkov, stilistul Valentin Yudaşkin ori cântăreaţa Alla Pugaciova.

Preşedintele Fundaţiei Italia-Rusia este, pur şi simplu, fascinat de personalitatea Svetlanei Medvedeva, despre care spune că este "o adevărată reprezentantă a Rusiei moderne, crescută la Universitatea din Sankt Petersburg". Popularitatea primei doamne din Rusia a atins cote impresionante şi datorită faptului că participă cu mare entuziasm, în fiecare an, la carnavalul de la Veneţia.

Dmitri, condus de Svetlana?

Noua primă doamnă a Rusiei a absolvit Facultatea de Statistică a prestigioasei Universităţi de Economie din Sankt Petersburg. Apropiaţii cuplului Medvedev susţin că ea are o mare putere de influenţă asupra soţului, că "dă tonul" atât în problemele mărunte de zi cu zi, cât şi în cele serioase.

Şarmul personal o ajută să înfiripe cu uşurinţă diverse relaţii, pe care Dmitri le cultivă apoi cu tactul omului politic. Svetlana patronează în prezent programul "Cultura morală şi spirituală a tinerei generaţii din Rusia", pus în practică sub binecuvântarea patriarhului Alexei al II-lea.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite