Medvedev a propus introducerea unei taxe pentru companiile petroliere, pentru remedierea unor eventuale dezastre ecologice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mareea neagră din Golful Mexic produsă în urma exploziei unui platforme BP determină Rusia să se gândească la cearea unui fond care să asigure remedierea dezastrelor ecologice.

Preşedintele Rusiei, Dmitri Medvedev, a propus o taxă specială asupra companiilor petroliere, pentru ca în cazul unui dezastru ecologic să existe fondurile necesare remedierii problemei.

Medvedev a lansat propunerea de a se crea un fond global pentru poluare la summit-ul G20 din Toronto.

"Una dintre idei, care necesită încă discuţii, este de a colecta bani de la marile companii internaţionale care produc petrol, bani care să fie plasaţi într-un fond special consolidat (...) pentru asigurarea unor astfel de riscuri", a arătat Medvedev.

Rusia este cel mai mare producător de petrol şi gaze din lume. De asemenea, un sfert din producţia de petrol a BP, compania responsabilă de dezastrul ecologic din Golful Mexic, este asigurată de joint-venture-ul rusesc TNK-BP.

Medvedev a precizat că Rusia este pregătită să introducă în camera inferioară a parlamentului un proiect legislativ împotriva poluării, pentru a proteja ţărmurile ruseşti de eventuale deversări petroliere. La summitul G20 s-a cerut companiilor petroliere să se asigure că urmează toate reglementările menite să prevină astfel de incidente.

Petrolul din Golful Mexic a ajuns pe plajele statului Mississippi din sudul Statelor Unite

Circa trei kilometri de plajă din sudul statului Mississippi, situat în sudul SUA, au fost acoperiţi de petrol. Până în prezent, acest stat nu fusese afectat de petrol decât sub forma unor pete mici.

Pata de petrol provocată de explozia, la 20 aprilie, a unei platforme aparţinând grupului BP, situată la 80 de kilometri de coastă a afectat până acum alte trei state cu deschidere la Golful Mexic - Louisiana, Alabama şi Florida.

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite