Medvedev propune rubla ca monedă de rezervă valutară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele rus Dmitri Medvedev s-a pronunţat în cadrul Summitului G8 din Japonia pentru o reformă a sistemului economic şi financiar internaţional, prin crearea de noi instituţii, şi

Preşedintele rus Dmitri Medvedev s-a pronunţat în cadrul Summitului G8 din Japonia pentru o reformă a sistemului economic şi financiar internaţional, prin crearea de noi instituţii, şi pentru încheierea unor "noi acorduri internaţionale" în domeniul energiei, relatează AFP.

Noul lider de la Kremlin a criticat ponderea prea mare a Statelor Unite şi a economiei americane în sistemul actual. "Un dolar slab şi un euro puternic nu reprezintă o bucurie pentru partenerii noştri", a adăugat el.

"Summit cerealier"

Noul preşedinte rus a pledat şi pentru un rol mai important al rublei, din care Rusia ar vrea să facă o monedă de rezervă valutară. În ceea ce priveşte energia, Medvedev a cerut o corelare mai bună între "interesele consumatorilor, cele ale producătorilor şi cele ale ţărilor de tranzit.

Medvedev le-a mai propus liderilor G8 să convoace un "Summit cerealier" pentru a studia mijloacele de a controla creşterea preţurilor la produsele agricole şi alimentare.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite