Meditaţii on-line cu profesori indieni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În Bangalore există o companie care rezolvă contra cost probleme de matematică trimise de elevi din Europa şi SUA Conform statisticilor oficiale, ştiinţa numerelor, începând cu banala

În Bangalore există o companie care rezolvă contra cost probleme de matematică trimise de elevi din Europa şi SUA

Conform statisticilor oficiale, ştiinţa numerelor, începând cu banala aritmetică şi ajungând la complicatele ecuaţii cu mai multe necunoscute, a devenit pentru mulţi dintre elevii occidentali un obstacol greu de trecut. Indienii din Bangalore vin în ajutorul părinţilor care nu îşi permit să plătească un meditator: oferă lecţii de matematică şi, totodată, rezolvă, pe internet, temele pentru acasă ale şcolarilor.

Compania "Tutor Vista" din oraşul indian Bangalore a fost înfiinţată acum doi ani de Krishan Ganesh şi numără deja peste 10.000 de clienţi din SUA şi ţări vest-europene. Angajaţii companiei, circa 760, sunt matematicieni indieni care, contra unei sume modice, rezolvă on-line problemele de matematică trimise de elevii ai căror părinţi nu îşi pot permite luxul financiar al unui meditator.

Secretul succesului de care se bucură această companie inedită stă în preţul pe care îl percepe pentru serviciile sale. În timp ce alte firme de lecţii private cer între 20 şi 60 de dolari pe oră, "Tutor Vista" oferă zilnic lecţii personalizate de 45 de minute pentru numai 99,99 dolari pe lună. În plus, promoţia pentru primele 30 de zile este de 49,99 dolari. "Obiectivul nostru este ca numărul clienţilor să depăşească un milion", spune Ganesh.

Armată de profesionişti non-stop

Sediul "Tutor Vista" este un enorm call center unde, timp de 24 de ore din 24, o adevărată armată de matematicieni răspunde la telefoanele sau cererile "de ajutor" sosite pe internet. Părinţii şcolarilor care apelează la serviciile companiei susţin că această metodă de "învăţământ la distanţă" dă roade: exerciţiile rezolvate, dar şi explicaţiile adiacente par să contribuie la îmbunătăţirea notelor la matematică. "În ţările occidentale sunt mulţi elevi cu bani care urăsc matematica. În India, talentul abundă, dar nu sunt bani. Eu nu am făcut decât să conectez cele două lumi", mai spune Krishan Ganesh.

Globalizarea serviciilor

Continentul indian nu excelează doar în domeniul matematicii sau al informaticii. În marile oraşe au apărut firme care îşi oferă serviciile, tot on-line şi tot pentru preţuri modice, în cele mai diverse branşe: consultanţă pentru taxe şi impozite, cure de slăbire, limbi străine, programare pe computer, contabilitate ori chiar alegerea unui hobby. De asemenea, "valeţii", aşa cum sunt supranumiţi cei care oferă astfel de servicii "internaţionale", se pot ocupa de rezervarea biletelor de avion, a meselor la restaurant sau de organizarea agendei personale.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite