Medicii din Torino au ţinut în comă o femeie o lună pentru a salva fătul - VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Spitalul Sant'Anna din Torino a fost scena unei premiere medicale a cărui rezultat se va vedea însă peste câteva luni. O fetiţă de 760 de grame s-a născut prin cezariană în a 28-a săptămână de sarcină, cu mama aflată în comă ireversibilă.

O femeie provenită din Somalia a fost internată la Torino pentru un cancer malign la creier care-i afectase vederea, informează „La Repubblica”. Ea se afla deja în cea de-a 28 săptămână de sarcină, iar condiţiile de sănătate s-au înrputăţit foarte repede. Medicii au decis însă să o opereze şi să facă tot posibilul să o ţină în viaţă până când fătul se va fi dezvoltat suficient pentru a vedea lumina zilei.

Medicii au reuşit să-i menţină organismul în viaţă cu ajutorul maşinilor, întrucât femeia fusese deja declarată în moarte cerebrală. Ieri dimineaţă condiţiile mamei în comă ireversibilă s-au înrăutăţit, astfel că s-a decis naşterea prin cezariană a fătului. La jurul orei 11.00 s-a născut Idil, acelaşi nume ca cel al mamei sale, în greutate de 760 de grame, motiv pentru care a fost imediat transferată la secţia de Terapie Intensivă Pediatrică.

Starea fptului este apreciată de medici ca drep bună date condiţiile, dar nu se pot pronunţa dacă în viitor vor apărea sau nu complicaţii. Unul dintre motivele optimislui este legat de faptul că în ultimele doută săptămâni fătul luase în greutate în burta mamei aproximativ 200 de grame. Mama, deşi aflată în comă, a fost sedată pentru naştere pentru că echipa de medici nu putea şti dacă femeia suferă sau nu.

VEZI AICI FOTO ŞI VIDEO DE DUPĂ NAŞTERE

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite