McCain se pregăteşte să-l înfrunte pe Obama

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În timp ce în tabăra democrată nimeni nu îndrăzneşte să pună capăt disputei dintre Barack Obama şi Hillary Clinton, republicanul John McCain îşi vede liniştit de treabă şi îşi

În timp ce în tabăra democrată nimeni nu îndrăzneşte să pună capăt disputei dintre Barack Obama şi Hillary Clinton, republicanul John McCain îşi vede liniştit de treabă şi îşi pune la punct strategia de luptă pentru alegerile din noiembrie. În ultimele două luni, veteranul din Vietnam a lansat o campanie de seducere a democraţilor albi din clasa de mijloc. După alegerile din Ohio, câştigate de Hillary Clinton, senatorul de Arizona a vizitat acest stat, promiţându-le alegătorilor din oraşul industrial Youngstown că va promova programe de recalificare profesională.

În Kentucky, McCain a susţinut că va crea noi locuri de muncă şi va ajuta America rurală în domeniul tehnologiei.

Votul clasei de mijloc

Nu întâmplător zonele vizitate de John McCain sunt cele în care oamenii au votat cu Hillary Clinton. Echipa de campanie a senatorului republican este de părere că McCain are şanse mari să ajungă la Casa Albă, dacă obţine sprijinul a 20% din democraţii care au votat cu Hillary şi nu-l susţin pe Obama. Analiştii apreciază că posibila dispută McCain-Obama va fi dură, cei doi folosind toate atuurile de care dispun. Chiar dacă secretarul de stat Condoleezza Rice a dezminţit zvonurile referitoare la candidatura sa pentru postul de vicepreşedinte, presa de peste Ocean a reluat informaţia după alegerile din Indiana şi Carolina de Nord. În cazul în care Rice ar accepta, John McCain ar da o dublă lovitură: ar avea alături o femeie şi afro-americană pe deasupra.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite