McCain, familiarizat cu traficul de influenţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

John McCain, republicanul care va încerca să câştige Casa Albă în noiembrie, nu este străin de practicile traficului de influenţă. Potrivit publicaţiei americane "USA Today" , el a

John McCain, republicanul care va încerca să câştige Casa Albă în noiembrie, nu este străin de practicile traficului de influenţă. Potrivit publicaţiei americane "USA Today" , el a ajutat o companie din Arizona, SunCor Development, să obţină un preţ de trei ori mai mare pentru un teren cumpărat de armată.

Ulterior,directorii respectivei firme au făcut donaţii substanţiale pentru campania senatorului de Arizona, mai scrie aceeaşi publicaţie. Astfel, McCain, în calitate de senator de Arizona, a facilitat în 2003 acordarea sumei de 14,3 milioane de dolari pentru achiziţionarea de terenuri în jurul bazei aeriene Luke din regiunea Glendale, Arizona.

Fondurile au avantajat SunCor Development, cel mai mare dintre cei 50 de proprietari ai terenurilor din vecinătatea bazei. Nemulţumită de o lege locală care restricţiona amenajarea terenurilor din zonă, reprezentanţii SunCor s-au întâlnit cu personalul cabinetului lui McCain pentru a face lobby în favoarea obţinerii de fonduri, scrie "USA Today", citându-l pe preşedintele de atunci al companiei, John Ogden.

Bani pentru campania veteranului

Aviaţia a plătit ulterior companiei trei milioane de dolari pentru teren, un preţ de trei ori mai mare decât valoarea estimată. Ziarul mai arată că o analiză a finanţării campaniilor lui McCain, realizată de o companie independentă, demonstrează că republicanul a primit 224 de mii de dolari, începând din 1998, de la donatori care au legături cu compania-mamă a SunCor, Pinnacle West. Din această sumă, 104 mii de dolari au fost donaţi campaniei sale pentru preşedinţie.

Mai mult, doi actuali directori ai Pinnacle şi unul pensionat organizează strângeri de fonduri pentru campania veteranului.Contactat de Reuters, purtătorul de cuvânt al campaniei senatorului de Arizona a catalogat drept absurde acuzaţiile aduse de "USA Today". El a subliniat că proiectul respectiv a fost susţinut şi de guvernator şi de întreaga delegaţie din Congres a statului Arizona.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite