McCain îl atacă şi pe Bush, şi pe Obama

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Candidatul republican la alegerile prezidenţiale din SUA, John McCain, a criticat aspru administraţia Bush pentru felul în care a reacţionat după ce uraganul Katrina a făcut ravagii în New

Candidatul republican la alegerile prezidenţiale din SUA, John McCain, a criticat aspru administraţia Bush pentru felul în care a reacţionat după ce uraganul Katrina a făcut ravagii în New Orleans, în 2005.

Senatorul de Arizona a trecut în revistă mai multe greşeli făcute atunci de preşedintele american, printre care şi decizia de a survola zona din elicopter în loc să se oprească la faţa locului. Dar McCain nu s-a oprit aici cu criticile. El l-a atacat şi pe candidatul democrat Barack Obama pentru că, la sfârşitul anului 2007, s-a pronunţat în favoarea unui dialog fără condiţii cu Phenianul, în situaţia în care, cu două zile în urmă, Casa Albă a învinovăţit Coreea de Nord că a colaborat cu Siria în domeniul nuclear.

Fără să menţioneze numele lui Obama, senatorul de Arizona i-a acuzat pe "cei care spun că ar trebui să ne întâlnim fără condiţii cu Kim Jong-il. Ei ar trebui să-i explice poporului american cum o discuţie fără condiţii cu un dictator ca Kim Jong-il, în urma recentelor dezvăluiri, ar putea servi intereselor americane", a subliniat McCain.

Într-o dezbatere de la sfârşitul lui 2007, candidaţii au fost întrebaţi dacă sunt de părere că ar trebui să se discute, fără condiţii prealabile, cu liderii Iranului, Siriei, Venezuelei, Cubei şi Coreei de Nord. Obama a răspuns afirmativ. De atunci, el a fost criticat pe această temă de McCain, dar şi de Hillary Clinton. Senatorul de Illinois şi-a menţinut însă poziţia.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite