Măsurile anunţate de Sarkozy sunt pozitive, dar impactul lor nu se va simţi curând

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Agenţia de evaluare financiară Fitch a anunţat ieri că declaraţiile făcute duminică de preşedintele francez, Nicolas Sarkozy, sunt "pozitive", dar nu vor avea nici un impact imediat asupra ratingului Franţei, care este AAA în prezent, transmite Agenţia France Presse, citată de Agerpres.

Liderul de la Elysee a anunţat că TVA -ul va creşte cu 1,6% începând cu luna octombrie şi a propus negocierea timpului de lucru în interiorul companiilor.

Fitch, care a dat o perspectivă negativă ratingului Franţei, precizează într-un comunicat că "măsurile trebuie puse în practică şi impactul lor probabil nu se va face simţit pe termen scurt". În consecinţă, acestea nu pot avea vreo influenţă imediată asupra ratingului. Agenţia de evaluare consideră că "măsurile anunţate constituie o etapă pozitivă, care subliniază capacitatea şi voinţa guvernului francez de a răspunde slăbiciunilor din economie şi din finanţele publice", se arată în comunicatul agenţiei Fitch.

Agenţia de evaluare a revizuit în luna decembrie perspectiva ratingului Franţei de la "stabil" la "negativ", întrucât a estimat că Franţa era ţara din zona euro cu ratingul AAA (cel mai bun nivel de evaluare financiară) cea mai expusă unei agravări a crizei datoriilor.

Pe data de 13 ianuarie, Standard and Poor's, o altă agenţie de evaluare financiară, a retrogradat Franţa cu o treaptă, de la AAA la AA+.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite