MasterCard şi Visa au suspendat viramentele către WikiLeaks

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce MasterCard International a blocat viramentele adresate site-ului WikiLeaks.org şi Visa Europe a suspendat autorizarea tuturor plăţilor, considerând activităţile sale drept "ilegale".

Este o decizie pe care am luat-o din proprie iniţiativă. Nu cred că am acţionat sub efectul unei presiuni exercitate de vreun Guvern, a declarat un purtător de cuvânt al Visa.

În aşteptarea unor elemente suplimentare privind natura activităţilor sale şi înainte de a afla dacă el contravine regulamentului de funcţionare al Visa"Visa Europe a decis să suspende autorizarea de plăţi către site-ul WikiLeaks, potrivit unui comunicat al companiei.

Regulamentul MasterCard interzice clienţilor să se angajeze sau să faciliteze, direct sau indirect, orice acţiune ilegală, a declarat Chris Monteiro, purtător de cuvânt al MasterCard.

WikiLeaks a cerut publicului să facă donaţii pentru a-i susţine activităţile.

Postfinance, filiala bancară a Poştei elveţiene, anunţase luni că a închis contul australianului Julian Assange, fondatorul WikiLeaks, din cauza unor "false declaraţii privind domiciliul său, la deschiderea contului". Acest cont, care ar fi fost destinat donaţiilor pentru apărarea lui Julian Assange şi altor membri ai WikiLeaks, a fost retras de pe site.

Însă logo-urile MasterCard şi Visa apăreau în continuare marţi pe pagina de viramente prin card bancar de pe site-ul WikiLeaks.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite