Maşina lui Blair, mijloc de transport pentru imigranţii ilegali

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patru bărbaţi au intrat în Anglia, în automobilul blindat al fostului premier Patru persoane în căutare de azil politic au reuşit să intre în Marea Britanie, ascunse în remorca unui

Patru bărbaţi au intrat în Anglia, în automobilul blindat al fostului premier

Patru persoane în căutare de azil politic au reuşit să intre în Marea Britanie, ascunse în remorca unui camion care transporta noua maşină a fostului premier. Incidentul demonstrează că, în ciuda înăspririi legislaţiei,imigranţii clandestini reuşesc să-şi atingă scopul.

Când camionul, care aducea de la Munchen noul BMW al lui Tony Blair, a oprit în curtea unei secţii de poliţie din sudul Londrei, ofiţerii au avut parte de o surpriză. În remorcă se aflau, în afară de maşină, şi patru persoane care le-au sărit în braţe, la propriu. Se pare că imigranţii au reuşit să se strecoare în remorcă atunci când camionul a oprit în nordul Franţei.

Comandamentul pentru Combaterea Terorismului din cadrul Poliţiei Metropolitane solicitase producătorului german să modifice BMW-ul serie 7, în valoare de 100.000 de lire sterline, înlocuind geamurile şi uşile cu unele blindate.

Măsura face partea din noile reglementări privind securitatea fostului prim-ministru, actual trimis special în Orientul Mijlociu, care prevăd ca Blair să aibă paza asigurată 24 de ore din 24.

Cei patru, care se pare că vin din zona subcontinentului indian, au cerut azil politic. Bărbaţii au fost arestaţi şi interogaţi de oficiali ai Biroului de Imigraţie. Poliţia londoneză a trimis BMW-ul înapoi producătorului german, pe motiv că securitatea vehiculului a fost compromisă. Un purtător de cuvânt din partea BMW a afirmat că partea germană a lansat o anchetă.

Potrivit unei surse din cadrul poliţiei londoneze, citate de publicaţia "The Sun", cei patru imigranţi au făcut de râs "securitatea Marii Britanii".

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite