Masacrul din Colorado: 140 de capete de acuzare pentru atacatorul care se crede Joker

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nu mai puţin de 24 de capete de acuzare pentru crimă şi 116 pentru tentativă de omor au fost formulate împotriva presupusului autor al atacului armat soldat cu 12 morţi şi 58 de răniţi într-un cinematograf din Aurora (statul Colorado).

James Holmes, în vârstă de 24 de ani, este acuzat în cazul fiecăreia dintre persoanele decedate de crimă cu premeditare şi omor.  De asemenea, este acuzat de deţinerea unui dispozitiv exploziv, iar circumstanţele agravante îl fac pasibil de o pedeapsă mai dură.

Procurorii au declarat că au nevoie de mai multe săptămâni, ca să decidă dacă vor cere pedeapsa cu moartea sau nu. Statul Colorado (vestul SUA) nu a mai executat decât o singură persoană de la restabilirea pedepsei capitale în Statele Unite în 1976.

James Holmes este acuzat că a pătruns într-un cinematograf din Aurora prin ieşirea de urgenţă, şi a deschis focul asupra celor aflaţi în incintă. Acesta s-a folosit  de o puşcă de asalt cu încărcător de capacitate mare, capabil să tragă 50-60 de gloanţe pe minut.

Zece răniţi se aflau încă în spital luni, dintre care patru se aflau în stare critică, notează Agerpres citând AFP.

Holmes a compărut în faţa justiţiei la zece zile după masacrul care a şocat SUA, petrecut în timpul premierei ultimului film Batman - "The Dark Knight Rises"- , o producţie aşteptată de milioane de fani.

Ulterior, media americane au dezvăluit că tânărul, fără antecedente juridice şi care pregătea un doctorat în neuroştiinţe, ar fi trimis psihiatrului de la universitatea unde învăţa un pachet cu un caiet şi desene cu planurile sale de atac.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite