Masacru la Universitatea Northern Illinois

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un individ înarmat a ucis cinci persoane, incidentul fiind al patrulea de acest fel din SUA, în ultima săptămână . Un fost student a deschis focul într-o sală de curs a Universităţii

Un individ înarmat a ucis cinci persoane, incidentul fiind al patrulea de acest fel din SUA, în ultima săptămână .

Un fost student a deschis focul într-o sală de curs a Universităţii Northern Illinois, situată la 100 de kilometri de Chicago. El a ucis cinci persoane şi a rănit alte 16, după care s-a sinucis. Este cel mai mare astfel de atac petrecut în SUA, după cel din aprilie 2007 de la Universitatea Virginia Tech, care a făcut 33 de victime.

Surse din poliţie au declarat că atacatorul pare a fi un fost student la ştiinţe sociale, în vârstă de 27 de ani. Potrivit preşedintelui universităţii, John Peters, ucigaşul se transferase la o altă instituţie anul trecut. "Din informaţiile pe care le avem, reiese că nu a avut niciun fel de probleme cu poliţia", a declarat Peters.

Potrivit martorilor, atacatorul, înarmat cu o puşcă şi două pistoale, a intrat calm printr-o uşă laterală a amfiteatrului în timpul unui curs de geologie. El l-a ucis mai întâi pe absolventul care ţinea prelegerea, după care a îndreptat arma către studenţi, ormorând cinci şi rănind 16. Victimele sunt patru femei şi un bărbat. Ulterior, atacatorul s-a sinucis. Ucigaşul a fost descris drept un individ, îmbrăcat în negru, slab.


Panică şi avertizare prin internet


Martorii oculari spun că au crezut iniţial că este vorba de o glumă morbidă. Împuşcăturile au creat panică, studenţii călcându-se în picioare în graba de a ieşi din amfiteatru. "Am văzut mult sânge. Am sânge pe toate hainele", a declarat o studentă, pentru un post de radio local. Tinerii au început să-şi trimită SMS-uri la câteva minute după incident, iar website-ul universităţii a avertizat în legătură cu prezenţa unui om înarmat în campus. Prin intermediul website-ului, studenţii au fost îndemnaţi să nu intre în campus sau, dacă se află acolo, să rămână pe loc.

Ulterior a fost anunţată arestarea atacatorului. Universitatea a oferit asistenţă de urgenţă şi consiliere psihologică pentru studenţi şi părinţii acestora. Nu s-a stabilit încă motivul atacului. Incidentul vine la 10 luni după unul dintre cele mai grave atacuri de acest fel din SUA, petrecut în aprilie anul trecut, când 33 de studenţi şi profesori au fost împuşcate de către un student la Universitatea Virginia Tech.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite