Marocan: În 124 de ani de viaţă, n-am fost niciodată la spital

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel mai bătrân marocan, El Mehdi Taki, a sărbătorit împlinirea celor 124 de ani la Ouarzazate şi, cu această ocazie, a dezvăluit longevităţii sale: se hrăneşte cu produse naturale şi îşi îngrijeşte sănătatea, transmite duminică televiziunea naţională marocană (SNRT).

El Mehdi Taki trăieşte cu familia lui într-o casă mică dintr-un cartier modest din Ouarzazate, poartă spre deşert unde termometrul afişează vara, cu regularitate, 40 de grade Celsius la umbră, potrivit postului de televiziune citat de AFP.

În faţa camerei, acesta şi-a recitat corect arborele său genealogic, indicând că unul dintre strămoşii săi a fost "Moulay Ali Sherif", un eminent teolog descendent al profetului Mahomed, venit în Maroc pentru a răspândi Islamul.

"Am o alimentaţie naturală şi sănătoasă, mai ales supe de orz şi grâu. Nu am fost niciodată la spital", a spus El Mehdi Taki, aşezat în faţa casei sale, cu un baston în mână.

El îşi aminteşte "foarte bine cel de-al Doilea Război Mondial, ca şi foametea care a afectat grav Marocul în 1941", atunci când ţara se afla sub protectorat francez.

Marocanul ar putea fi cel mai bătrân bărbat din lume, însă vârsta lui n-a fost încă atestată de Cartea Recordurilor. În consecinţă, cel care deţine acest titlu este supercentenarul japonez Jiroemon Kimura, care are "doar" 115 ani.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite