Marine Le Pen îl admiră pe Putin

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lidera Frontului Naţional din Franţa, Marine Le Pen, care-l devansează ca popularitate inclusiv pe preşedintele Nicolas Sarkozy, se pregăteşte pentru prima sa vizită oficială în Rusia.

Într-un interviu acordat cotidianului rus „Kommersant", Marine Le Pen explică de ce Franţa ar trebui să iasă din NATO, modul în care Europa luptă cu afluxul de imigranţi şi calităţile pe care le admiră la Vladimir Putin.

Marin Le Pen explică popularitatea în creştere a partidului său prin faptul că „francezii au început să conştientizeze cât de păguboasă este politica uşilor deschise şi a afluxului în masă de imigranţi, atitudinea delăsătoare faţă de problemele ce ţin de securitate, renunţarea la măsurile protecţioniste în economie şi la atitudinea patriotică faţă de producătorii naţionali".

Fiica lui Le Pen consideră că Franţa ar putea depăşi actuala criză economică doar revenind la suveranitatea financiară şi la propria monedă.
Lidera Frontului Naţional este de părere că Franţa ar trebui să nu se mai supună SUA şi se întoarcă în direcţia Rusiei. „Trebuie să dezvoltăm relaţiile nu cu Washingtonul, ci cu Moscova, deoarece avem multe în comun din punctul de vedere al civilizaţiei şi în plan strategic", susţine Marine Le Pen.

Ea consideră că Moscova nu-şi dezvoltă suficient de activ relaţiile cu acei politicieni şi jucători europeni care, la fel ca ea, simpatizează Rusia şi vor să promoveze politica prorusă. Marine Le Pen se declară o admiratoare a lui Putin. „Cred că Vladimir Putin are caracter şi viziune privind viitorul, necesare pentru a asigura Rusiei prosperitatea pe care o merită", subliniază Le Pen.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite