Marine Le Pen contestă drepturile românilor de a concura pe piaţa muncii din Franţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Marine Le Pen, candidata formaţiunii extremiste Frontul Naţional în scrutinul prezidenţial din Franţa, a denunţat proiectele CE privind salariile minime diferenţiate, contestând dreptul românilor şi bulgarilor de a concura pe piaţa muncii din Franţa, scrie Le Figaro.

Într-un interviu acordat postului Europe1, Marine Le Pen s-a prezentat ca fiind "suflul schimbărilor radicale", criticând dur proiectele Comisiei Europene în favoarea salariilor minime diferenţiate.

Candidata formaţiunii xenofobe Frontul Naţional susţine că reprezintă "calea utilă".

"Eu sunt singura care poate schimba lucrurile. Toţi ceilalţi sunt reprezentanţii eşecului, eu sunt suflul schimbărilor radicale", a spus ea, subliniind că are "soluţii concrete".

Marine Le Pen a denunţat "aşa-numitul proiect al Europei sociale", denunţând propunerile Comisiei Europene privind "salarii minime decente", diferenţiate pe domenii profesionale.

"Vor liberaliza în totalitate piaţa muncii în Uniunea Europeană, permiţându-le românilor şi bulgarilor să intre în concurenţă cu muncitorii francezi. Este o directivă Bolkestein de mii de ori mai amplă. Toate acestea sunt remediile ultraliberale pe care liderii Europei ni le impun de 20 de ani. Cu cât ne impun mai mult aceste remedii, cu atât suntem mai bolnavi", a spus Marine Le Pen.

Directiva Bolkenstein, la care s-a referit Marine Le Pen, a fost propusă de politicianul olandez Frits Bolkestein, în 2006, stârnind o serie de polemici pentru că permitea unei companii dintr-un stat membru UE să recruteze personal din alt stat membru în virtutea reglementărilor din ţara în care avea sediul.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite