Mărimea contează pentru steagul Rusiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Administraţia rusă a desfăşurat miercuri cel mai mare drapel rus din lume, care acoperă o suprafaţă de aproximativ 400 de metri pătraţi pentru a marca "autoritatea" regăsită a Rusiei pe

Administraţia rusă a desfăşurat miercuri cel mai mare drapel rus din lume, care acoperă o suprafaţă de aproximativ 400 de metri pătraţi pentru a marca "autoritatea" regăsită a Rusiei pe scena internaţională, transmite AFP. Infuenţa ţării noastre creşte, faima drapelului nostru naţional, de asemenea", a declarat preşedintele partidului pro-Kremlin Rusia Unită, Boris Grizlov, la ceremonia de desfăşurare a drapelului, pe malul râului Moscova.

"Drapelul nostru tricolor albastru-alb-roşu a apărut în Rusia în timpul lui Petru cel Mare. Ţara a cunoscut apoi diverse epoci, dar simbolurile statului nu s-au schimbat", a spus Grizlov, care este şi preşedintele parlamentului, cu ocazia Zilei Drapelului.

Această sărbătoare naţională celebrează revenirea la drapelul tricolor la iniţiativa preşedintelui Boris Elţîn la 22 august, după eşecul puciului comunist din 19 august 1991, ultima tentativă de a salva URSS-ul şi drapelul său roşu. "Toate acestea sunt istoria noastră. Trebuie să o cunoaştem şi avem toate motivele să fim mândri de ea", a adăugat oficialul.

Formaţiunile politice şi organizaţiile civice şi de tineret apropiate Kremlinului au folosit prilejul pentru a-şi face campanie. Rusia Unită a organizat un show pitoresc pe Canalul olimpic Krilaţkoie, membrii mişcării Tinerii Rusiei au manifestat în faţa ambasadelor Statelor Unite, Marii Britanii, Estoniei, Letoniei, Lituaniei şi reperezentanţei UE la Moscova. Ei au explicat că au ales acest loc pentru a arăta lumii că "Rusia este o mare putere, are o istorie şi o cultură excepţională".

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite