Un concert şi un picnic uriaş pentru jubileul de diamant al reginei Elisabeta a II-a

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un concert de amploare şi un picnic uriaș. Așa arată, la Londra, cea de-a treia zi de sărbătoare ce este dedicată jubileului de diamant al reginei Elisabeta a II-a.

Multe vedete ale muzicii sunt așteptate să urce pe uriaşa scenă instalată în faţa palatului Buckingham din Londra, iar mulţi dintre artiştii participanţi la eveniment, precum Elton John, Paul McCartney, Cliff Richard, Shirley Bassey şi Tom Jones, au fost în trecut decoraţi de regina Elisabeta a II-a, notează AFP, preluată de Mediafax.

Pe afişul concertului apar şi alţi artişti, precum un cor de 90 de femei din armata britanică şi starurile pop Robbie Williams, Annie Lennox, Jessie J, JLS şi Ed Sheeran. Cântăreaţa australiană Kylie Minogue şi americanul Stevie Wonder vor urca şi ei pe scenă.

Vor susține recitaluri și pianistul chinez Lang Lang, tenorul britanic Alfie Boe şi soprana americană Renée Fleming.

Grupul Madness, care a contribuit la popularizarea stilului ska în anii '80, va cânta de pe acoperişul palatului, după modelul concertului-surpriză al chitaristului trupei Queen, Brian May, care a susținut un solo de chitară pe acoperişul palatului Buckingham, interpretând „God Save The Queen", cu ocazia jubileului de aur al suveranei britanice, în 2002.

În total, 2012 felinare vor fi aprinse succesiv, de la Tonga, din Pacific, până la Londra.

Înainte de acest concert extraordinar, care va începe la ora locală 19.30 (21.30, ora României) și la care vor asista 10.000 de spectatori aleşi în urma unei trageri la sorţi, un picnic uriaş va fi organizat în onoarea lor, în grădinile palatului Buckingham. Deja, oamenii au început să se strângă, notează BBC.

Maestrul bucătar Heston Blumenthal a conceput pentru această ocazie un „pui al încoronării", care figurează în meniu alături de somonul scoţian şi sufleul cu căpşuni de Sandringham.

Organizatorii au prevăzut totul, chiar şi câte o pelerină de ploaie pentru fiecare dintre participanţii la picnic, în cazul în care va fi nevoie.

Jubileul de diamant al reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii - împlinirea a 60 de ani de la urcarea pe tron - este sărbătorit cu fastul propriu casei regale de Windsor, dar ține cont și de perioada de austeritate.

Sâmbătă a avut loc derby-ul Epsom, singurul în care caii reginei nu au fost premiaţi până în prezent. Duminică a avut loc o mare paradă nautică pe Tamisa, având în frunte barja regală în care s-a instalat regina, alături de membri ai familiei sale, dar a fost organizat şi un mare prânz popular.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite