Marea Britanie: Salariaţii care fac grevă vor avea parte de restricţii la ajutoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Salariaţii din Marea Britanie care cer ajutoare le vor pierde dacă ei sunt responsabili de reducerea veniturilor lor salariale ca urmare a unei acţiuni greviste, scrie „The Guardian". Ministrul Muncii şi Pensiilor, Iain Duncan Smith, a anunţat că guvernul de la Londra urmează să limiteze suma ajutoarelor pentru angajaţi dacă ei participă la o grevă.

În virtutea modificărilor ce vor fi aduse de anul viitor odată cu introducerea aşa-numitului „new universal credit", (noul credit universal, un fel de ajutor unic), angajaţii care cer ajutoare le vor pierde dacă ei sunt responsabili de o reducere a veniturilor lor salariale ca urmare a participării lor la o acţiune grevistă.

Salariaţii aflaţi în grevă vor continua să primească un ajutor de bază dacă sunt cuprinşi în sistemul creditului universal. Dar, dacă veniturile lor salariale scad ca urmare a participării lor la grevă, creditul lor universal nu va mai creşte.

„Este total greşit ca actualul sistem de ajutoare să-i compenseze pe angajaţi şi să le sporească veniturile dacă ei fac grevă. Este incorect pentru contribuabili şi creează stimulente anormale. A face grevă este o alegere şi viitorii solicitanţi de ajutoare vor trebui să plătească pentru alegerea făcută, deoarece noi n-o vom mai face odată cu introducerea noului credit universal", a declarat Duncan Smith.

Conform sistemului, beneficiarii de credite fiscale de lucru îşi pot păstra drepturile depline pe primele 10 zile de grevă. Miniştrii consideră însă că este ceva nedrept şi depăşit, deoarece aceasta se bazează pe un sistem introdus prima dată ca parte a legii National Assistance Act din 1948.

Iain Duncan Smith crede că este corect să se acţioneze după ce aproape 1,4 milioane de zile/muncă s-au pierdut în timpul acţiunii greviste la care au participat peste un milion de salariaţi în 2011.

„Este meschin şi răzbunător. Angajaţii sunt întotdeauna reticenţi la grevă. Deposedarea familiilor lor de ajutoare îi va face pe angajaţii prost plătiţi şi mai vulnerabili la tratamentele rele", a declarat Brendan Barber, secretarul general al confederaţiei sindicale TUC.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite