Marea Britanie este în sărbătoare. Încep manifestările oficiale dedicate Jubileului de Diamant

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Britanicii serbează începând de sâmbătă, timp de patru zile, cei 60 de ani de la încoronarea Reginei Elisabeta a II-a a Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord.

Festivităţile se anunţă grandioase, pe măsura evenimentului: pentru a doua oară un suveran serbează un jubileu de diamant, după regina Victoria, în 1897, notează AFP, preluată de Agerpres.

Străzile şi unele magazine au împrumutat culorile drapelului regatului, iar buticurile sunt pline de suvenire cu efigia reginei Elisabeta a II-a, care a urcat pe tron în 1952, la vârsta de 25 de ani.

Startul manifestărilor va fi dat de cursa hipică de la Epsom, în sudul Londrei.

Festivităţile populare vor începe cu adevărat duminică, printr-o impresionantă paradă nautică pe Tamisa.

O mie de ambarcaţiuni vor participa la acest eveniment. Regina va lua parte la paradă într-o ambarcaţiune regală decorată somptuos, fiind însoţită de mai mulţi membri ai familiei, între care prinţul William şi soţia sa, Kate.

Un milion de persoane sunt aşteptate pe malurile Tamisei pentru a urmări acest spectacol ce va dura trei ore.

Luni, în cursul serii, 10.000 de persoane sunt așteptate să guste din preparatele lui Heston Blumenthal, la un picnic în grădinile Palatului Buckingham.

Va urma un concert în faţa Palatului. Pe afiş: Paul McCartney, Elton John, Kylie Minogue și pianistul Lang Lang. Concertul va fi transmis în direct de BBC.

Marţi va avea loc o mesă la Catedrala Saint Paul, aceasta fiind urmată de o recepţie la Parlament.

Citește și Regina Elisabeta a II-a, povestea unui simbol

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite