Marea Britanie, transformată într-o fortăreaţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Guvernul de la Londra întăreşte politica antiteroristă în zonele sensibile La patru luni de la atentatele eşuate de la Londra şi Glasgow, guvernul britanic a anunţat noi măsuri

Guvernul de la Londra întăreşte politica antiteroristă în zonele sensibile

La patru luni de la atentatele eşuate de la Londra şi Glasgow, guvernul britanic a anunţat noi măsuri antiteroriste pentru a proteja aeroporturile, gările şi alte locuri publice de un eventual atac terorist. Premierul Gordon Brown a confirmat înfiinţarea unei unităţi speciale, formată din poliţişti şi experţi ai serviciilor secrete care îi vor supraveghea pe tinerii islamişti.

Bariere de securitate, zone interzise pentru maşini, clădiri rezistente la explozii, bagaje verificate în gări şi aeroporturi sunt numai câteva dintre noile măsuri de securitate decise de guvernul de la Londra. Premierul Gordon Brown a explicat că politica antiteroristă va fi intensificată atât în gări, terminalele aeroporturilor, cât şi în porturi şi în alte peste 100 de zone cu infrastructură sensibilă.

O serie de recomandări noi de a instala echipamente suplimentare de protecţie şi pentru a creşte capacitatea de identificare a comportamentelor suspecte vor fi trimise celor responsabili de securitatea locurilor aglomerate, printre care cinematografe, teatre, restaurante, centre sportive, hoteluri, centre comerciale, spitale, şcoli şi locuri de cult, a mai afirmat şeful guvernului de la Londra.

Noile măsuri au fost luate după ce secretarul de stat însărcinat cu lupta împotriva terorismului, Alan West, a reevaluat eventuala ameninţare teroristă pentru locurile publice aglomerate şi punctele-cheie de infrastructură. Raportul său subliniază o ameninţare crescândă din partea maşinilor-capcană.

Bani pentru liniştea Regatului

"Terorismul ne poate lovi oriunde şi din orice loc", a declarat şeful guvernului de la Londra. El a anunţat că Marea Britanie va cheltui 400 milioane de lire sterline pentru combaterea radicalizării peste hotare. Astfel, Londra va sponsoriza pentru prima dată evenimente în Pakistan, în speranţa că va contracara propaganda extremistă.

Gordon Brown şi-a dezvăluit politica antiteroristă cu puţin timp înainte ca parlamentul să dezbată un proiect de lege care prevede înfiinţarea unui post de procuror şi unul de judecător special pentru problemele de terorism. Pe de altă parte, secretarul de stat pentru transport a anunţat o diminuare a restricţiilor vizând bagajele pe aeroporturile britanice începând din 7 ianuarie. După această dată pasagerii vor putea lua mai mult de un bagaj în cabină.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite