Marea Britanie îşi retrage personalul diplomatic din Siria

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Marea Britanie şi-a retras întreg personalul diplomatic din Siria şi a suspendat funcţionarea ambasadei sale "din motive de securitate", a anunţat joi ministrul britanic al Afacerilor Externe, William Hague, într-un comunicat citat de AFP.

"Ambasadorul nostru şi personalul diplomatic au părăsit Siria (miercuri) la 29 februarie şi vor reveni în Marea Britanie", a precizat William Hague.

"Vreau să informez Camera Comunelor că, din motive de securitate, am luat decizia de a suspenda serviciile ambasadei Marii Britanii la Damasc şi de a retrage tot personalul diplomatic", a declarat ministrul.

"Apreciem că deteriorarea situaţiei securităţii la Damasc generează riscuri pentru personalul ambasadei noastre", a explicat el.

"Decizia mea de a retrage personalul ambasadei de la Damasc nu reduce cu nimic angajamentul Marii Britanii în vederea unei diplomaţii active pentru a continua să exercităm presiuni asupra regimului lui (Bashar) al-Assad, astfel încât să pună capăt violenţelor", a sulbiniat Hague.

Măsura britanică intervine la o zi după decizia Elveţiei de a-şi închide temporar ambasada. Statele Unite şi-au închis ambasada la 6 februarie.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite