Afganistan: cinci morţi în manifestaţiile anti-SUA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel puţin cinci persoane au murit şi alte 20 au fost rănite miercuri, la Kabul, în cursul a două mitinguri împotriva Statelor Unite, organizate după ce militari americani au ars marţi exemplare ale Coranului, la o bază militară, au declarat oficiali citaţi de AFP.

Anterior, un oficial din Ministerul Sănătăţii afirma să unsprezece manifestanţi au fost răniţi prin împuşcare. "Toţi sufereau de răni prin împuşcare şi au fost răniţi în timpul manifestaţiei", iar "doi sunt în stare critică", a declarat oficialul citat, sub acoperirea anonimatului.

Poliţia afgană, care a precizat că mai multe maşini au fost incendiate şi magazine distruse, a negat că ar fi deschis focul asupra manifestanţilor.

Oficiali americani au declarat marţi că exemplarele de Coran arse la baza militară din Bagram, în Afganistan, au fost retrase deoarece deţinuţii le utilizau pentru a comunica între ei.

Mii de afgani, înarmaţi cu cocteiluri Molotov şi aruncând cu pietre, au manifestat violent marţi în faţa celei mai mari baze militare americane din Afganistan, la 60 de kilometri nord de Kabul, acuzând trupele străine că au ars exemplare de Coran.

Secretarul american al Apărării Leon Panetta, dar şi comandantul-şef al Forţei NATO în Afganistan (ISAF), generalul John Allen, au prezentat marţi scuze poporului afgan.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite