Manifestaţie pentru femei şi contra islamiştilor la putere: "Viitorul Tunisiei nu este posibil fără femei"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mii de tunisieni au manifestat, luni seară, la Tunis contra ameninţărilor la care sunt expuse drepturile femeilor şi împotriva partidului islamist Ennahda ce conduce guvernul, transmite AFP.

Două manifestaţii separate au avut loc în capitala tunisiană, una autorizată şi cealaltă neautorizată.

La prima au participat mai multe mii de persoane în faţa Palatului Congresului din Tunis având ca slogan principal retragerea unui proiect de articol din Constituţie ce se referă la caracterul complementar şi nu la egalitatea bărbaţi-femei.

"Viitorul Tunisiei nu este posibil fără femei", a declarat Maya Jribi, secretar general al Partidului Republican.

A doua manifestaţie a reunit pentru aceleaşi motive câteva sute de persoane pe bulevardul Habib Bourguiba, axa principală a centrului oraşului, unde defilarea nu a fost autorizată. În pofida unor ciocniri, ea s-a încheiat paşnic.

Manifestanţii au scandat sloganuri precum "egalitatea în Constituţie" şi "membrii Ennahda sunt înapoiaţi şi vânduţi", potrivit Agerpres.

La Sfax, 260 km sud de Tunis, o mie de persoane au mărşăluit sub acelaşi slogan.

Aceste manifestaţii la chemarea unor organizaţii feministe, de apărare a drepturilor omului şi a opoziţiei au avut loc în ziua aniversării promulgării Codului statutului personal (CSP), la 13 august 1956, un set de legi încă de neegalat în lumea arabă instaurând egalitatea între sexe în mai multe domenii.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite