Manifestaţie ostilă mişcării Fraţii Musulmani, în centrul capitalei egiptene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Câteva sute de persoane au manifestat, ieri seară, la Cairo, la apelul unor formaţiuni de stânga ostile mişcării islamiste Fraţii Musulmani, din rândul căreia provine preşedintele Mohamed Morsi, relatează AFP.

Manifestanţii, care au defilat paşnic, au amestecat prin sloganurile lor cereri politice şi revendicări sociale.

Ei au cerut eliberarea persoanelor arestate pentru animarea "Revoluţiei" care a condus la înlăturarea de la putere a fostului preşedinte Hosni Moubarak, o creştere a salariilor şi introducerea unui salariu minim.

Unii s-au pronunţat împotriva unui împrumut pe care Egiptul vrea să îl contracteze de la Fondul Monetar Internaţional (FMI), în valoare totală de 4,8 miliarde de dolari, subliniind că acesta va spori îndatorarea ţării.

Manifestaţia a avut loc după o săptămână de la proteste faţă de noua putere islamistă. La sfârşitul săptămânii trecute, aceste proteste au cunoscut o mobilizare slabă atât la Cairo, cât şi în ţară.

Procurorul general Abdel Meguid Mahmud a ordonat duminică o anchetă cu privire la acuzaţii de complot şi finanţare străină formulate împotriva fostului deputat Mohamed Abu Hamed, principalul iniţiator al acestei manifestaţii.

Procurorul a ordonat totodată anchetarea unor acuzaţii potrivit cărora fostul parlamentar, un laic, ar fi căutat să îi incite pe creştinii copţi să se ridice împotriva puterii preşedintelui islamist.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite