Manifestaţie la Washington împotriva unei reuniuni conservatoare şi a lui Mitt Romney

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproximativ 200-300 de persoane au manifestat vineri la Washington în faţa hotelului unde avea loc o reuniune a conservatorilor cu aspiranţii republicani la Casa Albă, denunţându-l pe favoritul Mitt Romney drept candidatul celor "1%" bogaţi, relatează AFP.

Manifestaţia, organizată la apelul centralei sindicale AFP-CIO şi a zeci de organizaţii sau grupări ca cea a activiştilor anti-capitalişti din mişcarea Occupy, a denunţat această "CPAC (Conferinţă politică a conservatorilor - n.r.) care otrăveşte politica şi ucide visul american al celor 99%" din populaţie, a constatat un jurnalist AFP.

"Partidul republican este un partid care înseamnă bani, rapacitate şi Wall Street", a declarat pentru AFP Cindy Walsh, o manifestantă din Baltimore (Maryland, est). "Romney şi-a construit averea pe ceea ce face Wall Street. Noi nu îl vrem", a continuat ea.

Muncitori din sectorul siderurgic, membri ai unor asociaţii ale şomerilor sau unor sindicate ale funcţionarilor publici purtau o imensă pisică gonflabilă strangulând un muncitor, simbolizându-i pe cei "1% fat cats (patroni bogaţi - n.r.) care controlează economia", potrivit unui manifestant, în timp ce alţii instalau corturi "pentru a ocupa spaţiul".

"Această ţară este de vânzare pentru cel care plăteşte mai mult", a adăugat un manifestant din cadrul Occupy Washington DC, Barry Knight, denunţându-i atât pe republicani, cât şi pe democraţi, care "nu mai muncesc în interesul poporului".

Candidaţii la învestitura partidului republican în alegerile prezidenţiale din noimebrie participau vineri la o reuniune anuală a conservatorilor în Washington

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite