Nord-coreenii au protestat împotriva Coreei de Sud

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 100.000 de persoane au participat luni la un miting de protest, într-o piaţă importantă din Phenian, împotriva "crimelor" comise de Coreea de Sud.

La manifestaţia organizată în Piaţa Kim Il-Sung au participat oficiali de rang înalt din cadrul partidului, statului şi armatei, dar şi cetăţeni şi studenţi, informează agenţia oficială nord-coreeană (KCNA), citată de AFP.

În faţa participanţilor a fost citit un comunicat al Comandamentului Suprem al Armatei Populare a Coreei de Nord, fiind denunţate crimele comise de grupul de trădători ai preşedintelui sud-coreean.

Tensiunile dintre cele două Corei s-au intensificat în ultimul an, după ce Sudul a acuzat Coreea de Nord de scufundarea uneia din navele sale militare, în martie 2010, acţiune ce a provocat moartea a 46 de marinari.

Acuzaţiile au fost respinse de Coreea de Nord, dar în noiembrie ţara a bombardat o insulă sud-coreeană, patru persoane fiind ucise. Mai mult, în urmă cu o lună Phenianul a anunţat ruperea tuturor relaţiilor cu Seulul.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite