Manevre de forţă pentru a impresiona Iranul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Israelul  şi  Statele  Unite vor participa la cele mai mari manevre militare comune din istoria relaţiilor bilaterale, a declarat Andrew Shapiro, adjunct al secretarului de stat pentru probleme de politică militară ale SUA, citat de cotidianul israelian „Haaretz“.

Exerciţiile vor implica peste 5.000 de militari americani şi israelieni şi vor simula apărarea Israelului în faţa unor atacuri cu rachete balistice. Deşi nu s-a precizat anvergura acestor manevre, analiştii consideră că ele sunt legate de eventualitatea unui atac împotriva Iranului despre care se vorbeşte din ce în ce mai mult, atât în Israel cât şi în Statele Unite. Shapiro a precizat că aceste manevre comune vor permite americanilor să înveţe din experienţa israeliană în războaiele urbane şi din măsurile antiteroriste.

„Tehnologia israeliană ne va oferi posibilitatea de a ne îmbunătăţi securitatea internă şi de a proteja forţele noastre", a spus demnitarul american, explicând că o serie de tehnologii israeliene au fost folosite de militarii americani în Afganistan şi Irak şi s-au dovedit deosebit de eficiente.

În  curând, a mai spus el, statul evreu va avea acces la mijloace de achiziţionare mai rapidă a armamentului american, oferite până acum numai aliaţilor NATO, Japoniei, Coreei de Sud, Australiei şi Noii Zeelande. Shapiro a precizat că ajutorul de trei miliarde de dolari oferit Israelului va fi furnizat în continuare, indiferent de situaţia bugetului american. 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite