Manchester: Proteste la adresa premierului Cameron

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproximativ 35.000 de persoane au manifestat duminică la Manchester, în prima zi a Congresului Partidului Conservator britanic, aflat la putere, pentru a denunţa restricţiile bugetare, a anunţat poliţia.


Numeroşi funcţionari, între care profesori şi pompieri, dar şi angajaţi din domeniul privat, au răspuns la apelul confederaţiei sindicatelor britanice, Trades Union Congress (TUC), care a intitulat mitingul "Alternativa - locuri de muncă, creştere economică, justiţie".

"Sunt împotriva politicii Guvernului de reducere a valorii pensiilor. Sunt mii de persoane aici, dar cunoscându-i pe conservatori, mă îndoiesc că ascultă", a apreciat Gerry Collier, în vârstă de 64 de ani.

Pe pancartele manifestanţilor se putea citi "Reducerile nu sunt remediul", "Manchester, un oraş unit împotriva reducerilor" sau "El trebuie să plece", un mesaj adresat premierului conservator David Cameron.

Guvernul britanic, format de conservatori şi liberal-democraţi, a lansat anul trecut un plan de austeritate drastic, considerat unul dintre cele mai severe din ţările dezvoltate.

Acest plan prevede, între altele, o reformă a pensiilor din sectorul public şi suprimarea a peste 300.000 de posturi în patru ani din domeniul public.
Congresul Partidului Conservator se va desfăşura de duminică până miercuri la Manchester şi urmează să se concentreze pe economie şi Europa.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite