Mama şi soţia lui Vardanean, răvăşite

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tamara Şogoian, mama jurnalistului Ernest Vardanean, pregătea ieri un colet pentru fiul său încarcerat la Tiraspol. Împacheta fructele şi conservele cumpărate din salariul său de profesor. Femeia regretă că nu a mers joia trecută la ultima şedinţă de judecată.

„Ernest ne-a transmis că nu ar vrea să-l vedem într-o situaţie umilitoare, pe banca acuzaţilor. Nici prin cap nu mi-a trecut că urma să aibă loc ultima şedinţă şi că fiul meu va primi o pedeapsă atât de aspră şi nedreaptă. Pentru ce a fost condamnat?",  se întreabă, disperată, mama ziaristului. Femeia îşi aminteşte că ultima dată când a reuşit să-l vadă, de departe, la una dintre şedinţe, i-a părut foarte slăbit şi abătut.

Gata să protesteze

Mama jurnalistului mai spune că este gata să se adreseze oricui, doar să-şi poată salva copilul de după gratii. „Voi cere eliberarea lui Ernest, nu ştiu cum şi nu ştiu cui. Voi face apel la guvernele Moldovei, Rusiei, Franţei, Germaniei...", a adăugat femeia.  Irina Vardanean, soţia lui Ernest, rămasă acum singură cu doi copii mici, la Tiraspol, are pretenţii mari faţă de autorităţile Republicii Moldova.

„Nu au întreprins nimic pentru a-mi elibera soţul. Pe nimeni de la Chişinău nu interesează ce se întâmplă aici. Guvernul moldovean doar mimează că face ceva", a declarat Irina Vardanean pentru „Adevărul". Tânăra spune că este gata să îşi ia micuţii şi să protesteze în faţa Executivului de la Chişinău, dacă soţul ei nu va fi eliberat. 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite