Mahmoud Ahmadinejad: Bin Laden a fost prizonierul americanilor şi a fost ucis pentru ca Obama să fie reales

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele iranian Mahmoud Ahmadinejad susnţine că Osama bin Laden a fost deţinut o perioadă de timp, dar SUA au decis să îl ucidă "din motive de politică internă".

Am informaţii sigure potrivit cărora bin Laden a fost deţinut de armata americană o perioadă de timp (...) după care aceasta a decis să îl ucidă, a declarat Ahmadinejad într-un interviu pentru televiziunea de stat iraniană.

L-au îmbolnăvit şi, bolnav, l-au ucis, a adăugat preşedintele iranian. Acesta l-a acuzat pe omologul său american Barack Obama că a luat această decizie din motive electorale.

image

Preşedintele american a făcut acest lucru din motive politice interne, în alţi termeni l-au ucis  pentru ca Obama să fie reales, a afirmat el.

Iranul şi SUA se acuză reciproc de legături cu Al-Qaeda

De asemenea, Ahmadinejad a acuzat Washingtonul că "încearcă să îl înlocuiască pe bin Laden cu altcineva" la conducerea organizaţiei teroriste Al-Qaeda.

Iranul este acuzat de Washington că întreţine legături cu Al-Qaeda în pofida condamnării terorismului.

Pe de altă parte, Teheranul susţine, în mod frecvent, că SUA sunt cele care au ajutat şi înarmat grupul lui Osama bin Laden, la începuturile sale, pentru a lupta împotriva trupelor de ocupaţie sovietice în Afganistan.

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite